Waarom Probiotix

 

Waar en hoe kunnen effectieve micro-organismen worden gebruikt?

De toepassingsgebieden van effectieve micro-organismen zijn net zo divers als de effecten ervan. De hele wereld wordt bevolkt door micro-organismen en dus kunnen de effectieve micro-organismen overal worden toegepast om het respectieve microbioom te versterken.

Dieren als we om onze eigen gezondheid geven, geven we meestal ook om de gezondheid van dieren. Bovenal bouwen we bindingen op, overwegen en handelen we ten behoeve van dieren die bij ons leven in onze directe omgeving, soms zelfs in een besloten ruimte. Het zijn vooral de huisdieren en boerderijdieren in ons gebied die vandaag de dag vergelijkbare gezondheidsproblemen hebben als wij mensen. Maar waarom hebben onze dieren meer problemen met de huid of met de spijsvertering, net zoals we het in ons land waarnemen?

Allereerst is het duidelijk dat onze huisdieren en boerderijdieren samen met ons leven in dezelfde tijd en dezelfde wereld. Dit betekent ook dat dieren met dezelfde problemen kunnen worden geconfronteerd.

Pesticidegebruik in de velden Additieven in het diervoeder Antibiotica in voedsel Antibiotica-inname bij ziekten . Industrieel voedsel in plaats van "vers" voedsel

Het zijn precies dezelfde factoren als de onze die dieren vandaag de dag vatbaarder kunnen maken voor ziektes. Zelfs stress, die vaak wordt veroorzaakt door onze mensen, kan misschien worden gevonden bij dieren in die zin dat de rusteloosheid bij de mens en dus ook het tijdelijke gebrek aan tijd van de mens die zorgt voor het dier kan ook een negatief effect hebben op het dier. In tijden waarin we "iets missen", nemen we voedingssupplementen, kijken bewuster naar ons dieet, afzien we steeds meer van industrieel bewerkte voedingsmiddelen, vertrouwen we op de kwaliteit van de grondstoffen en proberen we actief stress te verminderen. Dus we krijgen meestal onze klachten van het dagelijks leven in de wereld.

Kan een dier gewoon reageren - Nee.

Als we de klachten van de dieren bekijken , vindt men opnieuw grote overeenkomsten met ons mensen :

Spijsverteringsproblemen :

Opgeblazen buik

Diarree

Constipatie

Onverenigbaarheden

 

Huid:

Uitslag

Jeuk

Roodheid

Gevoelige huidirritatie

 

Oren, neus, mond :

Astma

Oorpijn

tandbederf, parodontose, slechte adem

 

Gelegen:

Gebrek aan drive

Vermoeidheid

Prikkelbaarheid 

 

De meeste van deze kwalen kunnen worden veroorzaakt door ons leven en diëten. Als we daarom onze eigen gezondheid en het welzijn waarderen , moeten we ons ervan bewust zijn dat onze dieren zich ook gezond voelen en gezond zijn. Omdat ze afhankelijk van ons zijn. Ze kunnen ons niet verbaal vertellen of  het niet goed met hun gaat en waar het pijn doet, ze kunnen hun eigen eten of de plaats waar ze slapen niet kiezen.

De verantwoordelijkheid ligt dus bij ons om attent te zijn en op dezelfde manier te handelen als het dier zich niet goed voelt.

Medicijnen zijn zeker geschikt in geval van ernstige ziekte, maar niet op de lange termijn in het geval van alledaagse problemen.

Maar wat is de oplossing ?

 

Hoe kan ik de gezondheid van mijn dier ondersteunen?

Net als bij mensen, hebben onze dieren vele micro-organismen op de huid , onder de huid en in het lichaam.

Deze micro-organismen organiseren alles , organisch heel goed, zolang ze kunnen werken in balans.

Als storende invloeden van buitenaf komen, wordt het evenwicht verstoord, nemen pathogene ziektekiemen het over en wordt het dier eerder ziek.

 

Deze invloeden kunnen talrijk zijn:

 

Steriele omgevingen met te weinig belangrijke micro-organismen (evenals via de ademhalingslucht en via de huid)

Kiemdode, chemische reinigingsmiddelen die het leefgebied van micro-organismen wegnemen (dieren likken ook over de grond, denk goed na over wat je schoonmaakt met!)

Voedselarm voedsel Antibioticagebruik (inname als behandeling of via voedsel) Contact met pesticiden, herbiciden of andere toxines

 

Als je kijkt naar deze triggers, mensen snel beseffen wat we kunnen doen:

 

Houd het leefgebied van onze dieren op natuurlijke wijze schoon.

Niet alles blijft steriel in de leefomgeving. Ons organisme heeft behoefte aan "goede" bacteriën, die van nature bewonen onze habitat.

Geef vers voedsel, de hoogst mogelijke kwaliteit (dit betekent niet de naam van de fabrikant, maar de grondstof zuiverheid en de balans).

Geef niet onmiddellijk medicatie voor elke malaise, vooral met antibiotica wees voorzichtig en professioneel advies inwinnen.

Neem contact op met uw vertrouwde dierenarts.

Vermijd elk contact met pesticiden, herbiciden en andere toxines.

De natuurlijke bacteriële populatie in onze habitat vormt ons microbioom. Dit omringt ons en is in ons. De enige missie van dit "orgel" is om het evenwicht, van het leven te behouden. Micro-organismen zijn het leven en dat van onze dieren. Zonder hen worden ze ziek. Als het gezonde microbioom wordt verstoord, kunnen typische symptomen optreden, zoals hierboven vermeld. Er zijn er nog veel meer.

Het basisonderzoek naar effectieve micro-organismen is afkomstig uit Japan en is de afgelopen decennia voortdurend verfijnd en is nog lang niet het einde van zijn potentieel bereikt. Het gaat niet om chemische samenstellingen of genmodificatie, maar om het samenvoegen van bacteriën die vrij in de natuur voorkomen.

Deze omvatten, bijvoorbeeld, melkzuur en fotosynthese bacteriën, alsmede gisten, volgens het voorbeeld van de natuur.  Spuiten water of inname van deze effectieve micro-organismen en ze vervullen hun natuurlijke doel, het behoud van het leven.

Welke producten zijn het beste voor mijn dier ?

 

Preparaten zoals verzorgingsproducten, vooral voor slaapplaatsen en de huid of vacht, werken heel natuurlijk, zonder kunstmatige, storende additieven. Aanvullende voeding met effectieve micro-organismen kan worden genomen en dus werken van binnenuit.

Het verschil tussen de voorbereidingen ligt in de compositie. Zo worden vaak gezondheidsbevorderende, gecoördineerde kruiden toegevoegd, die bovendien de gezonde functie van het maag-darmkanaal kunnen ondersteunen. Fabrikanten voeren hun zeer speciale formuleringen en productieprocessen uit, die verschillen in het aantal bacteriën, hun samenstelling en andere natuurlijke ingrediënten.

Dit leidt ook tot aanzienlijke verschillen, bijvoorbeeld in de houdbaarheid en effectiviteit van de preparaten. Effectieve micro-organismen kunnen alleen effectief werken als ze optimaal worden gecombineerd. Dit wordt gedaan door de juiste toegepaste fermentatieprocessen, die in de loop der jaren zijn verfijnd.

Ook hier verschillen de recepten van de fabrikanten sterk. Ervaring met effectieve micro-organismen

Er is voldoende en gefundeerde ervaring met het gebruik van effectieve micro-organismen in de volgende gebieden van wilde dieren:

 

Landbouwen paardenhouderij  (kuilvoer, effectieve micro-organismen in            voer/supplement, velden/bodems verrijkt met effectieve micro-organismen, stalzorg met effectieve micro-organismen)

Pluimveehouderij  (stalverzorging en voersuppletie) Siervogels (schoonmaken en voeren)

Visteelt (toevoeging van voeder en waterverrijking)

Huisdieren (schoonmaken, verzorgen en voeden)

Dierentuinen  (schoonmaken, verzorgen en voeden)

Bijen  (ter ondersteuning van de behandeling tegen de Varroa mijt, voor de verzorging van prooien en voor de bevordering van de darmgezondheid in de winter) .

 

Typische voorbeeldige effecten van een verbeterd microbioom:

 

Dieren lijken evenwichtiger en tevreden

Glanzend bont, verenkleed, enz.

Gezonde hoeven, voeten, gewrichten, enz.

Gezonde orgaanactiviteit (gezonde microbeflora kan worden gedetecteerd door ontlastingsmonsters)

Verhoogde melkopbrengst bij koeien .

 

ProBiotiX LIFE voor honden en katten biologisch aanvullend voer

Dosering

• tot 5 kg 0,5 ml (8 druppels) 2 x per dag

• van 5 kg tot 10 kg 1 ml (16 druppels) 2 x per dag

• van 10 kg tot 20 kg 2 ml (32 druppels) 2 x per dag

  ( Elke extra 10 kg lichaamsgewicht = 1 ml (16 druppels) per dag)

 

MikroVeda Zorg voor Huisdieren Biologische Verzorgingsproducten

Meng 50 ml MikroVeda CARE met 500 ml water in een spuitfles of voeg deze direct toe aan het badwater als badadditief in een verhouding van 1:10

 

ProBiotiX LIFE voor paarden BIO-SUPPLEMENT

 

 Aanvullend voer voor paarden wordt aan het dagelijks voer toegevoegd.

 

Onderhoud en licht werk :

10 ml per 100 kg lichaamsgewicht 1 x per dag

Gemiddeld werk,  toernooi en in de rui :

15 ml per 100 kg lichaamsgewicht 1 x per dag.

In extreme stress fulducing situaties :

na de worm kuur en in herstel

20 ml per 100 kg lichaamsgewicht 1 x per dag ( tot herstelling )

 

ProBiotiX VITAL BIO-SUPPLEMENTING VOOR PAARDEN

Aanbevolen voeding

Ongeveer 50 g per 100 kg levend gewicht of ongeveer 3% van het totale dagelijkse voerrantsoen vervangen door ProBiotiX VITAL biologisch aanvullend voer voor paarden en dit mengen het in het voer.